טאגי'ן טלה עם בצל מתוק ואגוזים
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 3.5 שעות
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
הטאג'ין הוא כלי חרס עגול עם מכסה בצורת קונוס המשמש לתבשילי בשר טלה, עגל, עוף או דגים
בתוספת ירקות המתבשלים עם הבשר עצמו, על גחלים או מקור חימום אחר.
מקורו בכפרים הברברים שבהם הוא החליף את התנור.
מרכיבים
- 1.600 ק"ג טלה צעיר חתוך לפרוסות בעובי של 5 ס"מ,
- המח שבמרכז העצם מוסיף לטעם התבשיל כולו
- 1 ק"ג בצל בינוני קצוץ
- זר קטן של כוסברה קצוצה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל לבן
- 1 כפית זנגביל
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית ראס אל חנות (תערובת תבלינים שמוצאים מוכנה בחנות תבלינים עם נטיות מרוקניות)
- 2 כפיות קינמון טחון
- כמה חוטי זעפרן
- חצי כוס שמן זית
- חצי כוס שמן סויה
- 100 גרם מרגרינה
- 2 כוסות מים
- לקראת סוף הבישול מוסיפים 100 גרם אגוזי המלך, 300 גרם צימוקים מושרים כשעה קודם במים פושרים, 6ראשים של ורדים מיובשים, 2 כפות דבש וכף סוכר.
אופן ההכנה
המיוחד בתבשילי טאג'ין הוא בפשטות שלהם, מניחים באמצע הטאג'ין את הבשר מעליו את הבצל, הקוסברה ומוסיפים את התבלינים, יוצקים את השמן והמרגרינה מעל ומוסיפים מים עד לשפת הטאג'ין.
מניחים על אש בינונית נמוכה ל-3 שעות.
חצי שעה לפני ההגשה מוסיפים את האגוזים, הצימוקים, ראשי הורדים המיובשים, הדבש והסוכר.
וממשיכים לבשל עוד חצי שעה.
המתכון באדיבות
|
מסעדת דארנא
הורקונוס 3, ירושלים
הצג טלפון
053-8094892
|