טאג'ין עגל עם לבבות ארטישוק
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: 2.5 שעות
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
מנה מרשימה, טעימה ומשביעה שתרשים כל אורח ותפנק כל סועד. מוגש באדיבות מסעדת דארנא.
מרכיבים
- 1 ק"ג אוסובוקו עגל חתוך לפרוסות בעובי של 5 ס"מ, המוח שבמרכז העצם מוסיף לטעם התבשיל כולו.
- 12 לבבות ארטישוק
- ½ כף מלח
- ½ כף פלפל לבן
- ½ כף זנגביל
- ½ כף כורכום
- 1 עגבנייה מקולפת חתוכה לקוביות
- 2 בצלים בינוניים קצוצים
- 3 שיני שום כתוש
- 1 כוס שמן זית
- זר קטן של פטרוזיליה קצוצה
- מים
אופן ההכנה
המיוחד בתבשילי טאג'ין הוא בפשטות שלהם, מניחים באמצע הטאג'ין את הבשר מעליו את הבצל והשום והפטרוזיליה ומוסיפים את התבלינים, יוצקים את השמן מעל ומוסיפים מים עד לשפת הטאג'ין.
מניחים על אש בינונית נמוכה לשעתיים.
חצי שעה לפני ההגשה מוסיפים את לבבות הארטישוק שהרתחנו קלות במים רותחים עם מלח לטאג'ין עד להגשתו במרכז השולחן.
המתכון באדיבות
|
מסעדת דארנא
הורקונוס 3, ירושלים
הצג טלפון
02-6245406
|