פנקוטה קפה עם טופי קרמל
- מתאים ל: 6 מנות מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון של יניב גור אריה מסדנת קינוחים ב 4 שף
מרכיבים
- רכיבים
- לפנה קוטה:
- 750 מ''ל שמנת מתוקה
- 80 גרם סוכר
- 8 גרם ג'לטין
- 5 כפות פולי קפה
- 1 מקל וניל, חצוי לאורך
- לטופי:
- 50 גרם סוכר
- 125 מ''ל שמנת מתוקה
- 30 גרם חמאה
- לאננס בניחוח קנה סוכר:
- 3 פרוסות מאורכות של אננס טרי קלוף
- 30 גרם סוכר חום כהה
- 20 גרם חמאה
אופן ההכנה
אופן הכנה:
לפנה קוטה: יוצקים לסיר קטן את השמנת, הסוכר, הווניל ופולי הקפה. מניחים את הסיר בתוך מחבת רחבה עם מים ומבשלים על אש נמוכה כשעה. מסננים. ממיסים את הג'לטין במעט מים חמים ושופכים דרך מסננת אל השמנת. יוצקים לגביעי יין או לכוסות אולד פשן (כוסות ויסקי) או לכוסות מרטיני או לגביעי שמפניה ומצננים 6 שעות.
לטופי: ממיסים סוכר עד לקרמל, מוסיפים שמנת מתוקה ומרתיחים עד שנוצר רוטב כהה וסמיך, מסירים מהאש ומערבבים פנימה חמאה עד שהיא נמסה באופן אחיד אל הרוטב, מצננים לטמפרטורת החדר.
לאננס: ממיסים יחד חמאה וסוכר חום ומטגנים את האננס כשתי דקות מכל צד עד שהוא מתקרמל.
להגשה: מקשטים פנהקוטה באננס וזולפים מעל טופי.