מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני קינוחים> פנקוטה קפה עם טופי קרמל

פנקוטה קפה עם טופי קרמל

פנקוטה קפה עם טופי קרמל

תיאור המתכון

מתכון של יניב גור אריה מסדנת קינוחים ב 4 שף

מרכיבים

אופן ההכנה

אופן הכנה:
לפנה קוטה: יוצקים לסיר קטן את השמנת, הסוכר, הווניל ופולי הקפה. מניחים את הסיר בתוך מחבת רחבה עם מים ומבשלים על אש נמוכה כשעה. מסננים. ממיסים את הג'לטין במעט מים חמים ושופכים דרך מסננת אל השמנת. יוצקים לגביעי יין או לכוסות אולד פשן (כוסות ויסקי) או לכוסות מרטיני או לגביעי שמפניה ומצננים 6 שעות.

לטופי: ממיסים סוכר עד לקרמל, מוסיפים שמנת מתוקה ומרתיחים עד שנוצר רוטב כהה וסמיך, מסירים מהאש ומערבבים פנימה חמאה עד שהיא נמסה באופן אחיד אל הרוטב, מצננים לטמפרטורת החדר.
לאננס: ממיסים יחד חמאה וסוכר חום ומטגנים את האננס כשתי דקות מכל צד עד שהוא מתקרמל.
להגשה: מקשטים פנהקוטה באננס וזולפים מעל טופי.