אוסובוקו טלה עם חיטה
- מתאים ל: 4-6 מנות
- זמן הכנה: 3 שעות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אוסובוקו טלה עם חיטה.
באדיבות דגנית אזולאי.
מרכיבים
- שוק טלה בינוני
- גרגרי הל
- 2 גזרים
- 2 בצל
- 2 כרישה
- ציר בשר בקר
- 1 ק"ג חיטה
- 1 כף רסק עגבניות
- 2 כפות דבש
- תבלינים: כמון, פפריקה מתוקה, קינמון, מלח ופלפל
אופן ההכנה
לקבלת תוצאות טובות ביותר בבישול נכין את האוסבוקו במקביל לחיטה.
1. הכנת האוסובוקו: מטגנים את האוסובוקו בקמח (לסגירה מושלמת של הטעמים), מעבירים לציר בקר, מוסיפים לציר מקלות קינמון גרגירי הל, גזר, בצל וכרישה ומבשלים כשעתיים על אש קטנה.
2. הכנת החיטה: לאחר שהחיטה הושרתה במים כשעה נסנן את החיטה מהמים, נחמם סיר עם שמן ונוסיף את חצאי שיני השום, כרישה ובצל קצוץ. עכשיו נוסיף את החיטה, נתבל במלח, פלפל, פפריקה מתוקה וכמון. נוסיף עוד כף חלקה של רסק עגבניות, 2 כוסות מים ונבשל על אש נמוכה במשך כשעתיים. בסוף הבישול נוסיף עוד 2 כפות דבש.
הערות
הגשת המנה: בצלחת עמוקה וגדולה נשים את החיטה ומעליה נערום את יחידת האוסבוקו, גזר שבושל בציר, שורש פטרוזיליה ומעט רוטב. בתיאבון.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אדמה-בקתה קולינרית
מעלה הראשונים 8, זכרון יעקב
הצג טלפון
04-6293183
|