Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני קינוחים> פילו פירות יבשים וגבינת עיזים עם סורבה חלב שקדים

פילו פירות יבשים וגבינת עיזים עם סורבה חלב שקדים

פילו פירות יבשים וגבינת עיזים עם סורבה חלב שקדים

תיאור המתכון

מתכון של יניב גור אריה מסדנת קינוחים ב 4 שף

מרכיבים

אופן ההכנה

קוצצים את כל הפירות היבשים, מנחים בסיר עם היין, המיץ והסוכר ומבשלים כ-1/4 שעה עד שרוב היין נספג בפירות היבשים והם מתנפחים ומתרככים, מסננים ומצננים.
במרכז כל ריבוע בצק מניחים כף מתערובת הפירות ומעל מניחים קובייה של גבינה (שתתן טעם מיוחד וגם תרענן את המתיקות), סוגרים מכל הצדדים לצורת ריבוע מהודק, מסדרים בתבנית מרוחה בחמאה מומסת, כשהתפר כלפי מטה.
מורחים את הכיסונים בחמאה מומסת ואופים בחום של 200 מעלות, כ- 8 דקות, עד הזהבה.
לסירופ: מבשלים יחד את כל החומרים לסירופ כ- 5 דקות ומצננים.
כשהבקלאוות יוצאות מהתנור, טובלים אותם בסירופ הקר ל- 10 שניות.
לסורבה: מערבבים ומקפיאים במכונת הגלידה.
להגשה: מגישים את הכיסונים החמימים ולצידם כדור סורבה.