רולדת בשר ופטריות ביין אדום
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: שעתיים
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
רולדת בצק עם בשר בקר, יין ופטריות.
באדיבות השף חיים סלמון.
מרכיבים
- בצק שמרים:
- 1/2 ק"ג קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- 1/4 כוס שמן זית
- כוס מים
- המצרכים למילוי:
- 1 ק"ג בשר בקר טחון
- 1 חב' פטריות שמפיניון קצוצות
- 1 חב' פטריות פורטובלו קצוצות
- 2 בצלים קצוצים
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 גזר מגורר
- 1/2 כוס יין אדום
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
מערבלים במיקסר 7 דקות את החומרים עד לקבלת בצק רך.
במידת הצורך מוסיפים מים או קמח.
מתפיחים כ- 40 דקות בקערה מכוסה במגבת.
הכנת המילוי:
1. מטגנים בצל, שום, גזר ופטריות במחבת עם מעט שמן זית, מתבלים במלח ופלפל.
2. מוסיפים בשר ויין, ומבשלים עד שהבשר מוכן
מסננים ומעבירים נוזלים בחזרה למחבת,
מצמצמים לרוטב סמיך ומערבבים עם הבשר.
3. מרדדים בצק לריבוע, מניחים מילוי במרכז ומגלגלים לרולדה.
4. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה, מעטרים בשומשום ואופים כ- 30-35 דקות ב- 170 מעלות.