טו בשבט: גלילת פרגיות במילוי תפוח עץ גרנד סמיט ופירות יבשים
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
גלילת פרגיות בניחוח וטעם מתקתק המתקבל מתפוחים ופירות יבשים.
באדיבות שף דימיטרי סיבין.
מרכיבים
- 8 יחידות של סטייק פרגיות
- 2 תפוחי עץ גרנד סמיט
- מרכיבים למילוי:
- 50 גרם צימוקים
- 50 גרם תאנים
- 50 גרם משמש
- 150 גרם מחמאה
- 1 שן שום לתיבול תפו"א
- 6 יחידות תפו"א אדומים גדולים
- מרכיבים לרוטב:
- 1 בקבוק יין אדום יבש
- 250-300 גרם סוכר
- 1 ענף טימין
- 200 גרם אטריות אורז יבשות
- אנטיפסטי - ירקות מתובלים וצלויים בתנור (בטטה, עגבניות שרי, שומר, אספרגוס)
אופן ההכנה
1. יש לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך אותם למקלות ישירות ועבות, שוטפים, מתבלים ומכניסים לתנור ל180 מעלות למשך 30 דקות.
2. משרים את הפירות היבשים במים ל-10 דקות וחותכים לקוביות קטנות.
3. ממיסים מחמאה במחבת ומקפיצים את תפוחי העץ עם הפירות היבשים במשך 3-4 דקות.
4. את סטייק הפרגית ממלאים במילוי, סוגרים עם קיסם שיניים ומכניסים לתנור ל180 מעלות למשך 25 דקות.
5. מטגנים קלות אטריות אורז עד שהופכים לפריכים. 6. מצמצמים יין וסוכר עם ענף טימין טרי עד לקבלת מרקם סמיך ומרכיבים את המנה.
המתכון באדיבות
|
מסעדת ספייס
משק 104, אמונים
הצג טלפון
08-8677210
|