אגסים שיכורים בקרם פרש ומקל וניל
- מתאים ל: 6 מנות מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון של יניב גור אריה מסדנת קינוחים ב 4 שף
מרכיבים
- 6 אגסים, קלופים, מגולענים וחתוכים לרבעים
- 6 כפות סוכר
- 1 כוס יין לבן
- 2 כוכבי אניס
- 1 מקל קינמון
- 1 ס''מ ג'ינג'ר טרי
- 2 תרמילי הל שבורים קלות
- 5 גרגירי פלפל שחור
- חופן של עלי נענע פרוסים דק
- 6 כפות גדושות קרם פרש
- 1 מקל וניל קצוץ דק דק
- 2 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה
מניחים בסיר אגסים וסוכר ומבשלים עד שהסוכר מתחיל לבעבע והאגסים מזוגגים קלות, זה לוקח כמה דקות, להיזהר שהסוכר לא ישחים ויהפוך לקרמל, כי זה יפגע בצבע הלפתן, רק זיגוג קליל וזהו.
מוסיפים יין, תבלינים ומים כמעט כדי כיסוי.
מבשלים 25 דקות, מכבים להבה ומצננים לטמפרטורת החדר.
מוסיפים נענע ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
טורפים היטב קרם פרש, וניל ואבקת סוכר.
בהגשה: מוזגים לקעריות לפתן עמוקות מהאגסים עם הנוזל (את התבלינים מוציאים וזורקים) ומניחים במרכז כף גדושה של קרם פרש.
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר