טו בשבט: ריזוטו פירות יבשים
- מתאים ל: 4-6 מנות
- זמן הכנה: 45 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון ייחודי לריזוטו המפורסם, עם פירות יבשים ברוח ט"ו בשבט.
באדיבות שף חן סקופ.
מרכיבים
- 500 גרם ריזוטו
- ליטר וחצי ציר דגים
- cc50 יין לבן
- כוס מים
- 100 גרם משמש
- 100 גרם אגוז מלך
- 100 גרם ערמונים
- 20 גרם חמאה
- 5 כפות פרמז'ן
- 5 בצלי שאלוט
- 3 כפות זמן זית
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
לשים בסיר בינוני כבד כ-5 גרם חמאה ו-3 כפות שמן זית, מוסיפים את הבצל ומטגנים בלהבה בינונית עד שהוא נעשה שקוף.
מוסיפים את האורז ומטגנים עוד דקה-שתיים תוך ערבוב.
מוסיפים את היין, מחממים עד שהוא מתאדה כמעט לחלוטין.
מוסיפים את כוס המים וממשיכים בבישול תוך ערבוב עד שהנוזלים מתאדים. מוסיפים מצקת של ציר דגים, ממליחים ומפלפלים ומערבבים עד שהנוזל נספג. מוסיפים בהדרגה מצקת אחר מצקת מציר הדגים תוך ערבוב עד שהאורז מתרכך (הריזוטו צריך להיות עשוי היטב).
לאחר כ-15 דקות של בישול מוסיפים את הערמונים, המשמשים והאגוזים וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שהאורז מוכן.
מוסיפים עוד כ-5 גרם חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה. מערבבים הכל היטב, מוסיפים 5 כפות פרמז'ן ומגישים.
המתכון באדיבות
|
מסעדת לה טרטוריה
בן גוריון 5, א', רעננה
הצג טלפון
09-7713505
|