טו בשבט: עוגת תפוחים, תמרים ואגוזים
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכון לעוגת תמרים, תפוחים ואגוזים לחה ועסיסית וקלה להכנה.
באדיבות שפית שמרית גולדברג, חברת ניופאן גורמה.
מרכיבים
- 100 גר' חמאה מומסת
- 1 כוס סוכר דמררה
- 3 ביצים
- 2 כפות סילאן
- 400 גר' ממרח תמרים
- 1 כפית קינמון
- 1 כפית מיץ לימון
- 1/4 כוס אבקת שקדים
- 1 3/4 כוסות קמח תופח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 2 תפוחים גרנד קלופים וחתוכים לקוביות
- 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
אופן ההכנה
1. בקערת מיקסר עם וו בהקצפה מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר במהירות בינונית.
2. כשמתקבלת תערובת תפוחה ואורירית מוסיפים את החמאה המומסת והסילאן ומערבבים היטב.
3. מוסיפים תוך כדי עירבוב את ממרח התמרים, אבקת השקדים הקינמון ומיץ הלימון עד שמתקבלת תערובת אחידה .
4. מוסיפים במהירות נמוכה את הקמח והאבקת האפייה ומערבליםכ2 דק' עד שכל הקמח נבלע היטב בתערובת.
5. יוצקים את הבלילה לתבנית מאורכת המרופדת בנייר אפייה, מפזרים את התפוחים ועם הידים, תוחבים אותם פנימה ומפזרים מעל את האגוזים.
6. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (כ-180 מעלות) למשך כ- 45- 50 דק' או עד שהעוגה משחימה והקיסם יוצא יבש ממרכזה.