סלט תאנים וגבינת עיזים בוויניגרט דבש, תמרים וג'ינג'ר
- מתאים ל: 6 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתוך הספר "יערות הכרמל - סיפור אהבה". סלט ירוק עשיר וחרדלי במיוחד, בזכות עלי הרוקט והרשאד, המשמשים יחד בני לוויה ראויים לתאנים ולגבינת העיזים.
מרכיבים
- 1 כוס עלי סלק
- 1 כוס עלי רוקט
- 1 כוס עלי רשאד
- 1 כוס בצל ירוק קצוץ
- 8 תאנים בשלות חתוכות לרבעים
- 100 גרם גבינת עיזים מסוג סנט מור
- 100 גרם (1 כוס) אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס
- לרוטב
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפות סילאן
- 2 כפות חומץ הדרים (5%)
- 1 כף ג'ינג'ר מגורר
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
1. מכינים את הרוטב. מערבבים את החומרים בצנצנת סגורה תוך כדי ניעור. טועמים ומאזנים את התיבול.
2. מרכיבים את הסלט. מערבבים בקערת ערבוב את חומרי הסלט והרוטב, למעט הגבינה והאגוזים.
נזהרים שלא למעוך את התאנים.
3. מעבירים את הסלט לקערת הגשה, מפזרים את הגבינה והאגוזים מעל ומגישים.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|