מרק ארטישוק עם פטריות פורצ'יני
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון טעים, קל ומפנק של מרק ארטישוק ירושלמי עם פטריות יער טעימות. באדיבות השף ליאור חפצדי.
מרכיבים
- 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי מקולף
- 2 יח' שורש פטרוזיליה מקולף
- מלח
- פלפל לבן
- 3 פטריות יער
אופן ההכנה
מבשלים את הארטישוק עם שורש הפטרוזיליה עד ריכוך וטוחנים, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
פורסים את הפטריות לפרוסות דקות, מקפיצים במחבת עם מעט שמן להשחמה בלבד ומניחים על המנה המוגשת
טיפ: למרק חלבי ניתן להוסיף שמנת אחרי הטחינה.