חורשת בה אלו (תבשיל חבושים עם פירות יבשים)
- זמן הכנה: שעתיים
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון לט"ו בשבט, תבשיל משובח בניחוח פרסי, של בשר, חבושים ועוד.
מרכיבים
- 2 יחידות חבושים טריים (אם אין חבושים אפשר להשתמש בתפוח עץ יבש)
- 100 גרם דובדבנים יבשים בלי גרעינים
- 100 גרם שזיפים יבשים בלי גרעינים
- 100 גרם משמש פרסי חמוץ
- 200 גרם (2-3)בצל יבש
- 500 גרם בשר שריר מס 8
- סילאן, מיץ רימונים, רסק עגבניות, מלח, פלפל, סוכר, שמן, כורכום
אופן ההכנה
מרתיחים מים ומבשלים את הבשר ברתיחה קלה כדי להוציא את הלכלוך מהבשר ומסננים.
חותכים את הבצל לקוביות, שמים סיר על האש מוסיפים 4 כפות שמן ,מטגנים את הבצל ,והבשר עד שמשנים צבע.
מוסיפים כפית מלח, פלפל, כורכום, כף רסק עגבנית ומטגנים קל על אש נמוכה ומוסיפים 2/3 מים ומביאים לרתיחה.
שוטפים את כל הפירות היבשים.
חותכים את החבושים כחצי ירח, מטגנים טיגון קל, ומוסיפים לתבשיל, מוסיפים את כל הפירות היבשים, לתוך התבשיל ומביאים לרתיחה.
מוסיפים 2-3 כפות סילאן לפי טעמכם למתיקות.
מוסיפים 1/2 כוס מיץ רימונים, ומלח ופלפל לפי טעם.
אפשר להוסיף 1 כף סוכר לאיזון הטעם אם אתם אוהבים מתוק.
מבשלים כשעה על אש קטנה.
המתכון באדיבות
|
מסעדת שחרזאד
חנות המפעל: רחוב הקונגרס 52, ליד הקאמל קומדי קלאב, תל אביב
הצג טלפון
052-6561016
|
תגובות
-
נזיד פרסי משובח !
שרון
(04/12/2011 15:46:00)