סוכריית ריזוטו
- מתאים ל: 4-6 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון לבריאות וגורמה במנה אחת - כדורי ריזוטו מטוגנים בציפוי פריך. ל ממש קשה להכנה והתוצאה הסופית מדהימה.
מרכיבים
- חומרים לריזוטו:
- ½ ק"ג ריזוטו
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 250 גרם פטריות שמפיניון קצוץ דק
- 5 שיני שום קצוצים דק
- ½ כפית תימין קצוץ
- ½ כפית אורגנו קצוץ
- 200 מ"ל יין לבן
- מ"ל שמן זית
- 50 גרם חמאה
- מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט
- 200 גרם פרמזן
- חומרים לציפוי:
- 2 ביצים
- 200 גרם פירורי לחם
- 30 מקלות קינמון
אופן ההכנה
הכנת הריזוטו:
2 ליטר מים
ציר ירקות מבעבע (גזר/בצל/שורש סלרי/כרישה/שורש פטרוזיליה)
1 עלה דפנה, פלפל אנגלי
לבשל 20 דקות
הכנת הרוטב:
ממיסים חמאה בשמן זית.
מאדים את השום/בצל/פטריות.
מוסיפים את הריזוטו ומטגנים.
מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים את הרוטב.
מוסיפים את כל התבלינים היבשים.
מוסיפים מצקת קטנה של ציר בכל פעם.
מצמצמים את הרוטב - עד שהריזוטו מגיע לרמת אלדנטה, מערבבים עם הפרמז'ן ומקררים.
הערות
הרכבת המנה:
מגלגלים את הריזוטו לצורה של כדור.
נועצים במרכז הכדור מקל קינמון ומעבירים לקירור.
טובלים את הכדור בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם.
מטגנים בשמן עמוק.
מגישים בלוויית רוטב הפסטו.
המתכון באדיבות
|
מסעדת כרם זיתים
פארק טבע רמת הנדיב, זכרון יעקב
הצג טלפון
04-6290755/4
|