פנקוטה שוקולד לבן ופירות יער
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: שעה (לא כולל המתנה במקרר)
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
פשוט אי אפשר לעמוד בפני הקינוח המדהים עם השוקולד הלבן ופירות היער!
ב"טאבולה" החליטו לפנק.. לפנק.. לפנק!!
מרכיבים
- לפנקוטה:
- 50 מ"ל (1/4 כוס) חלב
- 7 ג' ג'לטין (1/2 שקית או 1.5 דפים)
- 500 מ"ל שמנת מתוקה (2 מכלים)
- 4 כפות סוכר
- 140 ג' שוקולד לבן חתוך לקוביות קטנות
- לרוטב פירות יער:
- 1/2 כוס מים
- 1/2 כוס סוכר
- 250 ג' פירות יער קפואים
אופן ההכנה
הכנת הפנקוטה:
1. מבשלים בסיר קטן את החלב והג'לטין תוך כדי ערבוב.
2. בסיר נפרד מרתיחים 350 מ"ל שמנת מתוקה עם הסוכר, מורידים מהאש, מוסיפים את הג'לטין עם החלב, יוצקי מיד את השוקולד הלבן ומערבבים עד להמסה. מקררים מעט.
3. מקציפים את יתר השמנת המתוקה לקצף יציבף מוסיפים את תערובת השוקולד, מחלקים ל-4 תבניות אישיות ומכניסים למקרר לפחות לחמש שעות.
הכנת הרוטב:
מרתיחים את המים עם הוסכר, מוסיפים את פירות היער ומערבבים היטב.
הערות
אופן ההגשה: מניחים את הפנקוטה על צלחת הגשה ויוצקים מעליה את רוטב פירות היער.