טירמיסו
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
טאבולה מציגה מתכון מנצח לטירמיסו: קינוח איטלקי מפנק, המורכב מבישקוטים, שמנת, גבינה ואספרסו. לעצום עיניים ולהתמכר...
מרכיבים
- 200 מ"ל שמנת מתוקה
- 5 כפות סוכר
- 4 חלמונים
- 500 ג' גבינת מסקרפונה
- בישקוטים
- 4 כפות אספרסו חזק
- 4 כפות אמרטו
- אבקת קקאו
אופן ההכנה
1. מקציפים את השמנת עם כף סוכר ומניחים בצד.
2. מקציפים במיקסר במהירות גבוהה את החלמונים ואת שאר הסוכר עד שהתערובת נהיית סמיכה ובהירה.
3. מורידים את המהירות של המיקסר ומוסיפים את המסקרפונה, כף בכל פעם.
4. מקפלים לתערובת את השמנת המוקצפת.
5. מסדרים בתבנית את הבישקוטים ומטפטפים עליהם את האספרסו והאמרטו (מבלי להציף את הבישקוטים).
6. שמים שכבה של תערובת הגבינה מעל הבישקוטים וחוזרים שוב על הפעולה.
7. מקשטים עם אבקת קקאו.
הערות
משאירים במקרר לפחות שעתיים לפני ההגשה.