"גומבוץ"

"גומבוץ"

תיאור המתכון

כופתאות ממולאות צ'כיות

מרכיבים

אופן ההכנה

מבשלים את תפו"א האדמה במים עם מלח עד לריכוך.קולפים.מעבירים דרך מסננת.מקררים לילה.למחרת לשים יחד את כל החומרים חוץ מהמלח,והריבה. מחלקים לכ16 כדורים,משטחים. בעזרת 2 כפיות שמים באמצע כל כדור כפית ריבת פובידל. סוגרים ומהדקים. בינתיים מרתיחים מים עם מלח בסיר רחב. מחליקים הכדורים למים הרותים ומבשלים עד שהם צפים ועוד קצת. בינתיים ממיסים במחבת כבדה את החמאה ומטגנים את פרורי הלחם להזהבה. מוסיפים את אבקת הקינמון. מוציאים הכדורים מהסיר,מניחים לעמוד דקות ומגלגלים בפרורי הלחם הזהובים. זורים אבקת סוכר וקינמון(לא חייבים) ומגידים חם,או פושר. אפשר להגיש בצד מעט שמנת חמוצה וליפתן פרי.

הערות

המתכון ותיק במשפחה.