"גומבוץ"
- מתאים ל: כ-16 מנות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
כופתאות ממולאות צ'כיות
מרכיבים
- 500 גרם תפוחי אדמה
- 500 גרם גבינת "טוב טעם"
- 2 חלמונים
- 1/2 כוס סולת
- כוס וחצי קמח
- קורט מלח
- כפית גדושה סוכר
- ריבת פובידל
- 50 גרם חמאה
- ככוס פרורי לחם טחון במעבד מזון
- חצי כפית אבקת קינמון
אופן ההכנה
מבשלים את תפו"א האדמה במים עם מלח עד לריכוך.קולפים.מעבירים דרך מסננת.מקררים לילה.למחרת לשים יחד את כל החומרים חוץ מהמלח,והריבה. מחלקים לכ16 כדורים,משטחים. בעזרת 2 כפיות שמים באמצע כל כדור כפית ריבת פובידל. סוגרים ומהדקים. בינתיים מרתיחים מים עם מלח בסיר רחב. מחליקים הכדורים למים הרותים ומבשלים עד שהם צפים ועוד קצת. בינתיים ממיסים במחבת כבדה את החמאה ומטגנים את פרורי הלחם להזהבה. מוסיפים את אבקת הקינמון. מוציאים הכדורים מהסיר,מניחים לעמוד דקות ומגלגלים בפרורי הלחם הזהובים. זורים אבקת סוכר וקינמון(לא חייבים) ומגידים חם,או פושר. אפשר להגיש בצד מעט שמנת חמוצה וליפתן פרי.
הערות
המתכון ותיק במשפחה.