מרק "יאמי" לחורף
תיאור המתכון
מתכון שכל מי שקיבל אותו עדיין עושה את המרק בכל חורף ומקבל פידבקים טובים. המתכון מבוסס על הרבה ירק והסוד הוא תוספת של שבולת שועל.
מרכיבים
- בצל חתוך לקוביות, גזר אחד מגורד, גזר אחד חתוך לקוביות, קישוא חתוך לקוביות, תפו"א חתוך לקוביות, חצי כרובית חתוכה לפרחים קטנים, סלרי חתוך, 2 כפות שבולת שועל, פטרוזיליה ושמיר קצוצים, מלח, פלפל שחור, 2 כפות מרק עוף.
אופן ההכנה
מאדים את הבצל עם קצת שמן ו-50 ג' מרגרינה, מוסיפים את הגזר המגורד ולאחר מכן את כל הירקות החתוכים. להוסיף מיים רתוחים לתבל במלח ופלפל. מבשלים כ-20 דקות ואז מוסיפים את השבולת שועל,מרק עוף, פטרוזיליה ושמיר. מבשלים עוד כ-10 דקות (לתקן טיבול אם יש צורך).
הערות
שיהיה בהצלחה, נסו ותיהנו.
אני קיבלתי את המתכון מחברה לפני הרבה שנים ומאז אני מכינה אותו כל חורף ובעיקר כשיש אורחים.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר