תבשיל עגבניות, אורז ועדשים כתומים...יאמי
- מתאים ל: 8-10 מנות
- זמן הכנה: שעה בסך הכל
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכון שמתאים לחורף..להתפנק וללקק את הקערה...,
מתכון קל לעשייה והטעם משגע...,
מוצריים קלים שיש במשך כל השנה, מוצרים לא יקרים, ותבשיל שמתאים גם לצמחוניים,ילדים משוגעים עליו...
מרכיבים
- כף שמן,
- 2בצלים קצוצים דק,
- כף גדושה של רסק עגבניות,
- 4-5 עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות,
- 2 כוסות אורז,
- 7 כוסות מים חמים,
- כוס עדשיים כתומים,
- תבלינים( מלח,פלפל,פפריקה חריפה)...
אופן ההכנה
שמים שמן בסיר ומחממים את הבצל עד שהופך להיות שקוף, מוסיפים את העגבניות החתוכות+התבלינים+כף הגדושה ברסק עגבניות ונותנים לזה 5 דקות להתבשל עם עצמו..
מוסיפים 7 כוסות מים חמים וכבור מס' קות את 2 כוסות האורז,מכסים ומביאים לרתיחה,כעבור 10 דקות מוסיפים כוס עדשיים כתומים ,מערבבים ומוסיפים עוד 3/4 כוס מים חמים...
מבשלים במשך 25 דקות..ומגישים עם טיפת לימון...בתאבון!!!
הערות
אנינוהגת לשים כמה טיפות לימון לפני שאני מגישה זה מוסיף את הטעם המדהים למנה!
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר