תפוחי עץ בתנור עם אגוזים ושיבולת שועל
- מתאים ל: שעה מנות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכון להכנת תפוחי עץ מפנקים, מתאים כקינוח ולכל מי שמחפש נשנוש מתוק ובריא.
באדיבות ליאורה אקוקה גולדברג.
מרכיבים
- 4 תפוחי עץ ירוקים מתוקים אורגניים
- 2 תפוחים אדומים אורגניים (חתוכים לקוביות או רצועות)
- 1/2 כוס חמוציות או תותי יער מיובשים
- 1-2 כף קינמון טחון
- 1/2 כוס אגוזי מלך או שקדים חצויים (או רבעים) אם בוחרים שקדים יש להשרות במים כמספר שעות לעיכול טוב יותר
- 2-3 כפות אגבה ממתיק טבעי או לתת מאורז מלא – להשיג בחנויות הטבע
- מים לפי הצורך (רבע כוס או פחות)
- 1/4 כוס שיבולת שועל מלאה אורגנית
- חופן חמוציות ללא סוכר
אופן ההכנה
לערבב בכלי עמוק את כל החומרים ולעסות את שיבולת השועל כדי לרכך אותה.
להניח בנייר פרגמנט ולאפות בתנור בטמפרטורה של C150-200 עד השחמה קלה כשהתפוחים ושיבולת השועל מקבלים מרקם דומה לגרנולה.
הערות
להגיש כמנה אחרונה או תוספת לדייסת קווקר -שיבולת שועל.