עוף בשומר, סלרי ופטריות
- מתאים ל: 6-8 מנות מנות
- זמן הכנה: כ-30 דקות עד כיסוי הסיר לבישול שאורך כ-40 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
עם תכנון נכון, המתכון קל להכנה, מרכיבים בהירים, רעננים, מונחים שכבות שכבות בסיר בגובה בינוני ורחב בסיס, מכסה שקוף, רק משלים את החוויה, כי יש משהו מעורר סקרנות בתבשיל הזה וכל רגע הולכים לראות מה נהיה...
התוצאה עם כיבוי הלהבה - פריים מרשים בצבעיו, לבן שקוף, חרוך קלות של השומר כשלצידו נקודות קלות של ירוק בהיר של מקלות הסלרי אשר עליו מחבקים באלכסונים ואחרת את השומר והעוף, ולצידם פיסות שחרחרות של פנים הפיטריות המבצבצים מפה ומשם. האדים המלטפים את פני המתבונן, הארומה המביאה את חוש הריח לכדי חצי תאוותו ופסטורליית הצבעים המציפים את חושי מרים המכסה מעורר מיד את החיך, ורצים להביא צלחת כי זה פשע לקלקל את התמונה הזו עם גניבות מהסיר...
מרכיבים
- 4 בצלים בינוניים - פרוסים דק
- 4-5 גבעולי סלרי - חתוכים למלבנים באורך 2 ס"מ
- 4-5 שומר מהזן העגול - חתוכים ברוחב 2 ס"מ
- פטריות - שמפיניון, יער, פורטובלו הכל מתאים - פרוסים גס יחסית
- עלי הסלרי על גבעוליהם הדקים
- 2-3 שיני שום חתוכים גס או שלמים
- 6 כרעיים עם העור - משולשים מופרדים מהשוקיים, אבל הכל לסיר, או רק שוקיים וכמה שרוצים
- 5-6 גרעיני פלפל אנגלי, 3 עלי דפנה, 2 פקעות ורדים,
- מלח גס, פלפל שחור, כף כורכום,
אופן ההכנה
1. מטגנים את הבצל עד שיזהיב
2. מוסיפים את מלבני הסלרי עד שישקיף קלות
3. בשלב זה להוסיף כוס מים רותחים
4. מוסיפים את השומר בשכבות אחד ליד השני ויוצרים שכבה ישרה עד כמה שניתן
5. מוסיפים את הפטריות
6. מוסיפים את עלי הסלרי, עלי הדפנה, פקעות הורדים, גרעיני הפלפל השחור והשום
7. מניחים מעל הכל את חלקי העוף אחד ליד השני
8. מתבלים ביתר התבלינים - מלח, פלפל שחור וכורכום
9. מוסיפים מים רותחים עד לגובה שכבת העוף ומכסים
10. מבשלים על אש בינונית כ40 דקות
11. להיות כל הזמן בקשר עין עם הכבודה הזו כי תשומת לב משבחת את התוצאה.
12. להגיש לצד אורז לבן, בסמתי וגם פרסי, שמעליו יוצקים מעט מהרוטב הסמיך משהו של התבשיל. מעט, כי בהגשת השומר והעוף לצלחת זורם הרוטב אל מתחת לאורז ומעדן אותו.
13. Bonne Appétit
הערות
1. מנה טעימה במיוחד,
2. אפשר בתום הבישול להכניס לתנור ללא מכסה לחריכה קלה במיותר
3. ניתן להגיש לשולחן את הסיר כולו ולהרים את המכסה בפני הסועדים. קולות הפליאה מגוונים מאוד.
4. ניתן להגיש גם לצד אורז פראי שיוצר שילוב צבעים אמנותיים ממש, וגם המרקם שלו מתאים לתבשיל. אורז אדום ודומיו לא נראים לי מתאימים בטעמים.