מנסף - תבשיל שוק טלה עם אורז
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: 3-4 שעות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
תבשיל שוק טלה עם אורז, המוגש במרכז השולחן למספר סועדים יחד.
באדיבות השף אבו ריא וויסאם.
מרכיבים
- שוק טלה - 2 ק"ג
- אורז בסמטי - 2 ק"ג
- 4 בצלים חתוכים לקוביות = כוס
- 4 שום כתוש = כף
- 2 גזר חתוכים גס
- 1 ראש סלרי חתוך גס
- שורש פטרוזיליה – חתוך גס
- פלפל אנגלי
- עלי דפנה
- הל, קינמון , רוזמרין וטימין
- חמאה מזוקקת (סמנה)
אופן ההכנה
1. משחימים את שוק הטלה בסיר עם מעט שמן ומוסיפים את ירקות השורש: בצל, גזר, ראש סלרי, שורש פטרוזיליה - מכסים את הכול במים מרתיחים ומורידים קצף ושומן.
2. מוסיפים פלפל אנגלי, עלי דפנה, הל, קינמון, רוזמרין, טימין וראש שום חצוי.
3. מבשלים על אש קטנה כשעתיים .
4. מוצאים את שוק הטלה ומהנוזל מכינים את האורז.
5. מכינים תערובת תבלינים ממלח גס, פלפל אנגלי טחון , קינמון טחון ואגוז מוסקט: חצי מכמות התערובת מפזרים על שוק הטלה לפני ההשחמה בתנור ואת החצי השני על האורז.
6. מכניסים את שוק הטלה לתנור ל 20 דקות בחום של 200 מעלות .
הערות
אופן ההגשה:
במגש גדול מניחים את האורז באמצע ומעל השוק של הטלה ומקשטים בקשיו, צנובר, מקלות שקדים ומגישים.
המתכון באדיבות
|
מסעדת שוואטינא
סטלה מאריס 100, רכבל עליון, חיפה
הצג טלפון
04-8333037
|