מנת בריאות- פסטה ברוטב אספרגוס פיטריות שום ויין לבן
- מתאים ל: 2 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה למי שאיטי 15 למי שמהיר
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
כנטורופתית אני מאמינה בחיבור שבין אדם לטבע. על כן אכילה לפי עונות השנה היא דבר שבשגרה אצלי. האני מאמין שלי הוא" אם זה גודל עכשיו זה כנראה הזמן הנכון לאכול את זה". ובאופן כללי אני רוצה להרגיש בפה מצד אחד פשטות וכמה שפחות עיבוד ומצד שני מיזוג של טעמים שמשלימים זה את זה.
לדעתי, לעונות השנה צריכה להיות השפעה על ההחלטות הקולינאריות שלנו, תבלינים מחממים בחורף כדוגמת שום (שגם מחזק את המערכת החיסונית), פלפל שחור, צ'לי קינמון ועוד..לעומת תבלינים מקררים בקיץ, מנטה, נענע ועוד..
וקצת על גבינת פקורינו: גבינה איטלקית זו נחשבת גבינה מסורתית, ישנם מקומות בעולם בה עדיין מכינים אותה בסלון הבית והיא משמשת כתבלין לשדרוג מנות כמו פסטה או מרק מינסטרונה.
מרכיבים
- מרכיבים:
- חצי חבילת (250 גרם) פסטה פנה מחיטה מלאה מבושלת אל דנטה
- 3 חבילות פיטריות שמפיניון חתוכות גס
- 20 גבעולי אספרגוס חלוטים במים רותחים כ 10 דק'
- 5 שיני שום פרוסים דק
- חצי כוס יין לבן
- מלח אתלנטי
- פלפל שחור גרוס
- צ'לי גרוס
- שמן זית
- מעט רוטב סויה איכותי
אופן ההכנה
הכנה:
• בווק חם מאוד שופכים 3 כפות שמן זית וזורקים פנימה את הפיטריות להקפצה
• מקפיצים מספר דקות אבל מקפידים לא לכווץ אותן יותר מידי
• זורקים פנימה את שיני השום הפרוסים וממשיכים להקפיץ נזהרים לא לחרוך את השום ובכל לאבד ועושרו התזונתי.
• את גבעולי האספרגוס חותכים בחלק ה"עיצי" ומשאירים את החלק הרך וזורקים לווק ומקפיצים בערך דקה
• שופכים את היין הלבן ונותנים לו לבעבע מעט
• ממלחים בכפית עד 2 מלח אתלנטי גרוס
• מוסיפים כפית של רטוב סויה איכותי
• מתבלים בפלפל שחור גרוס ובצ'לי חריף (לפי מידת העדפה אישית)
הגשה: על צלחת לבנה מניחים את הפסה ומעליה בוזקים את הרוטב
מגרדים מעט גבינת פקורינו איכותית
הערות
בתאבון
:)
- מתאים להגשה לילדים
- דיאטטי
- צמחוני
- כשר
תגובות
-
מעולה :) תודה
מיקה כרמלי
(18/07/2011 18:16:00)