לזאניה בלגן
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכון של ג'סיקה מ''קסם של תיבול''
מרכיבים
- 500 גרם פסטה יבשה
- 1 גביע קוטג'
- 1 כוס רוטב עגבניות (לפיצה / פסטה)
- ½ 1 כוס גבינה עמק / קשקבל
- 1 שמנת מתוקה
- מלח + פלפל שחור גרוס
- 1 כפית אורגנו יבש
- 1 כפית אבקת שום.
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל 180 מעלות. מרפדים תבנית חסינת חום (פיירקס) - בנייר אפייה.
2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ושוטפים במים קרים. מעבירים לקערה ומוסיפים 2 כפות שמן, למניעת הדבקות הפסטה.
3. בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה + שמנת+רוטב עגבניות + 1 כוס גבינה צהובה. מתבלים במלח + פלפל שחור + אורגנו + אבקת שום. מערבבים את בלילת הגבינה עם הפסטה ומעבירים לתבנית המרופדת.
4. מפזרים את ½ כוס הגבינה שנותרה - ומכניסים לתנור. אופים 40-45 דקות, עד שהגבינה שזופה.
הערות
במתכון בהחלט אפשר לערבב מספר סוגי פסטה- אבל מקפידים על זמני בישול, שמשתנה בין סוגי הפסטה.
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
קישורים:ג'סיקה