צ'ורוס (סופגניה דרום אמריקאית)
תיאור המתכון
סופגניות שהן חגיגה אמיתית! מגיעות אלינו הישר מדרום אמריקה: צ'ורוס חמימות ומתוקות באדיבות שף אורן ירושלמי ממסעדת סקאלה.
מרכיבים
- 80 גרם חמאה
- 300 מ"ל מים
- 1/2 כוס פחות שתי כפות (80 גרם) סוכר
- 1 כוס + 3.5 כפות (175 גרם) קמח
- 4 ביצים
- שמן לטיגון עמוק
- סוכר וקינמון מעורבבים יחדיו
- 200 מ"ל חלב
- 100 גרם שוקולד מריר
- 100 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
1. שמים בסיר קטן את החמאה והמים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקמח והסוכר, ומבשלים תוך כדי בחישה עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר. מסירים מהאש ומצננים מעט. מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים כ-5 דקות, עד לצינון התערובת. מוסיפים את הביצים אחת אחת ובוחשים היטב אחרי כל הוספה. מחממים שמן לטיגון עמוק, וממלאים שק זילוף בתערובת. מותחים מעל הסיר חוט שפגאט ומזלפים לתוך השמן החם מהבצק וחותכים בעזרת החוט המתוח. מטגנים עד שהבצק יזהיב. מטגנים כך את יתר הבצק.
2. להכנת גאנש שוקולד חם:
מניחים בתוך סיר קטן חלב ושמנת , מביאים לרתיחה מורידים מהאש, מניחים בקערה עמידה בחום את השוקולד יוצקים מעל את הנוזל החם, מכסים ל-3 דק' בניילון נצמד, לאחר 3 דק מורידים את הכיסוי, מערבבים בעזרת מטרפה למסה הומוגנית ומגישים חם לצד הצ'ורוס.
המתכון באדיבות
|
מסעדת סקאלה
המלך דוד 7, מלון מצודת דוד, ירושלים
הצג טלפון
02-6212030
|