מרק עגבניות,עדשים כתומיים ואורז...מעדן!
ענבל יעקובי-ראובני
20/11/2010
- מתאים ל: 6-7 מנות
- זמן הכנה: 40 -50דקות עד שהמתכון מוכן
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מרק עשיר בכל טוב, צבע גורם חושים להתעורר ובסוד שלו...לשים טיפה לימון סחוט לפני שמגישים...
מרכיבים
- 4 כפות שמן רגיל,
- בצל 1 גדול חתוך לפרוסות דקות,
- 5 עגבניות ללא הקליפה חתוכות לקוביות,
- כף1 של רסק עגבניות דגושה,
- פלפל שחור +מלח דק+פפריקה חריפה-לפי הטעם,
- 7-6 כוסות מים חמים
- כוס1 של עדשיים כתומים,
- 2 כוסות אורז.
אופן ההכנה
מחממים בסיר גדול את השמן ומוסיפים את הבצל החתוך, מבשלים עד שהבצל הופך להיות שקוף...מופיסים את העגבניות החתוכות והקלופות, את רסק העגבניותוהתבלינים ונותנים לזה להתבשל כ5 דקות.
מוסיפים את7 כוסות המים, וכבור מס' דקות את האורז..מכסים ומביאים לרתיחה, כעבור 10 דק'ות מוסיפים את העדשיים, בוחשים ןמוסיפים עוד 3/4 כוס מים..מבשלים את התערובות כ25 דקות...ובתאבון!
הערות
קל, מהיר, אפשר לאכול אותו עם ילדים, הריח והטעם מסקרנים את החושים....
יש לשים לב שזה לא סמיך מידי, במידה וכן יש להוסיף עוד מים חמים...
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- דיאטטי
- צמחוני
- כשר