חנוכה 2010: סופגניות ספינג' (בצקיות מטוגנות)
- מתאים ל: 40 יח' מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות הקונדיטור מיקי שמו.
מרכיבים
- 1 ק"ג קמח מנופה
- 50 גר' שמרים טריים / שקית שימרית
- 50 גר' סוכר
- 5 גר' מלח
- 700 מל' מים פושרים
אופן ההכנה
1. מערבבים את כל החומרים בקערת המיקסר עד 10 דקות במהירות איטית עד בינונית בעזרת "וו לישה" – עד שהבצק דליל ודביק מאוד.
2. מתפיחים בקערה כשעה (עד הכפלת הנפח).
3. אחרי שעה מוציאים את כל האוויר מהבצק ומתפיחים שוב שעה.
4. מחממים שמן בסיר עמוק.
5. מוציאים עם כפות הידיים הרטובות מעט בשמן את הבצק ולוקחים מהבצק ויוצרים (בעזרת מתיחה) צורה של "כעך" עם חור באמצע.
6. מטגנים מ-2 הצדדים כ-3 דקות מכל צד.
7. מוציאים מהשמן, מסננים וטובלים בסוכר.
הערות
כמה סוכר? יש כאלו ששמים מעט מאוד סוכר עד כף אחת מכיוון שאת הבצק טובלים בסוכר ולכן הוא מתוק מאוד.