חנוכה 2010: סופגניות מרשמלו
תיאור המתכון
באדיבות הקונדיטור מיקי שמו.
מרכיבים
- חומרים לבצק:
- 420 גר' קמח (3 כוסות)
- 5 גר' מלח (כפית)
- 35 גר' שמרים טריים
- 100 גר' חמאה + 50 גר' שמן קנולה (1/4 כוס)
- 3 ביצים מס' L
- 50 גר' מים (1/4 כוס)
- 1 כף ברנדי
- 1 כפית תמצית וניל
- ¼ תפוז מגורד
- חומרים למילוי:
- ¼1 כוסות סוכר
- 70 גר' תות שדה טרי (שהעברנו בלנדר כמו "מחית")
- 1/3 כוס דבש
- 1 שקית ג'לטין (14 גר') + 1/3 כוס מים קרים
- 70 גר' תות שדה טרי
- 1/3 כוס דבש
אופן ההכנה
1. הכנת הבצק: לשים את כל החומרים בין 15-12 דקות בתוך מג'ימיקס במהירות בינונית. מכסים את קערת המיקסר "במגבת מטבח" ומתפיחים כ- 45 דקות בטמפ' החדר. מורידים את הנפח לבצק ומחלקים ל- 15 יחידות ומכדררים לכדורים. מתפיחים כשעה. מחממים בסיר גבוה שמן קנולה(שממלא כ- 3/4 גובה סיר) ומטגנים את הסופגניות כ- 3 דק' מכל צד.
2. הכנת המילוי: מרתיחים סוכר,דבש ותות שדה ומנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד 2 דק'.
מעבירים למיקסר ומקציפים יחד עם שאר החומרים הנוספים כ- 10 דק' במהירות בינונית – גבוהה. מעבירים לשקית זילוף וממלאים סופגניות.
הערות
טיפ להגשה: ניתן לקשט את הסופגניות בחתיכות מרשמלו קנוי.