מתכון לפסח: קרם שוקולד עם מצות מסוכרות וגלידת חלב קוקוס
- מתאים ל: (10 מנות): מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון מיוחד לפסח של יניב גור אריה ''מבשלים חוויה''
מרכיבים
- לקרם:
- 250 גרם שוקולד ג'נדויה מריר
- 40 גרם חמאת קקאו
- 6 חלבונים
- לגלידה:
- 3 חלמונים
- ½ כוס סוכר
- 2 כוסות חלב קוקוס
- גרגירים מ- 1 מקל וניל
- למצות:
- 1 מצה
- שמן לטיגון
- סירופ סוכר (מבשלים יחד 2 כוסות סוכר ו-2 כוסות מים כ-10 דקות)
אופן ההכנה
לקרם: ממיסים בבן מארי שוקולד וחמאת קקאו. מקציפים חלבונים לקצף יציב, מאחדים את התערובות, מעבירים לשק זילוף ומצננים היטב.
לגלידה: טורפים יחד חלמונים וסוכר עד שהם תופחים ומבהירים קלות.
מרתיחים חלב קוקוס ווניל, מוסיפים בהדרגה אל תערובת החלמונים, תוך כדי השוואת טמפרטורות.
מצננים ומקפיאים במכונת גלידה.
למצה: מרטיבים את המצה במים ועוטפים לחצי שעה במגבת. חותכים לשמיניות ומטגנים בשמן עד הזהבה. מבשלים את המצות המטוגנות בתוך סירופ הסוכר כדקה, מוציאים ומייבשים.
להגשה: מסדרים בצלחת מצות וזולפים עליהם מהשוקולד. מניחים בצד כדור גלידה.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר