מרק סמיך של עדשים כתומות ואורז קלוי בניחוח מעושן
רחלי / המטבח של רחלי
14/11/2010
- מתאים ל: 6 משביעות מנות
- זמן הכנה: כשעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מרק חורפי סמיך ומשביע, בניחוח וטעם מעושנים, בריא וטעים.
מרכיבים
- 1 כוס עדשים אדומים (מושרות ללילה)
- 1/2 כוס אורז מלא (מושרה ללילה)
- 3 בצלים סגולים גדולים
- כפית שום כתוש
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפיות פפריקה מעושנת
- כפית סומאק
- כפית כמון
- כף אבקת מרק עוף רצוי אורגנית
- מלח גס
- מיץ מ-2 לימונים גדולים או 3 בינוניים.
- מעט פלפל שחור
אופן ההכנה
מבשלים את העדשים ב-5 כוסות מים כעשרים דקות. בינתיים, מטגנים במחבת רחבה עם השמן את הבצלים והשום עד שהם נהיים שקופים זהובים.
מוסיפים את הבצלים עם השמן לסיר העדשים.
קולים את האורז על מחבת יבשה בלי שמן עד שיש ריח חרוך קצת והאורז מזהיב (כ-5 דקות על אש גבוהה). מוסיפים גם אותו למרק.
מוסיפים תבלינים חוץ ממיץ הלימון, ומבשלים כשעה.
טוחנים בבלנדר מוט, מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים עוד 5 דקות.
טועמים ומתקנים תיבול
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- דיאטטי
- צמחוני
- כשר