מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני מרקים > מרק סמיך של עדשים כתומות ואורז קלוי בניחוח מעושן

מרק סמיך של עדשים כתומות ואורז קלוי בניחוח מעושן

מרק סמיך של עדשים כתומות ואורז קלוי בניחוח מעושן

תיאור המתכון

מרק חורפי סמיך ומשביע, בניחוח וטעם מעושנים, בריא וטעים.

מרכיבים

אופן ההכנה

מבשלים את העדשים ב-5 כוסות מים כעשרים דקות. בינתיים, מטגנים במחבת רחבה עם השמן את הבצלים והשום עד שהם נהיים שקופים זהובים.
מוסיפים את הבצלים עם השמן לסיר העדשים.
קולים את האורז על מחבת יבשה בלי שמן עד שיש ריח חרוך קצת והאורז מזהיב (כ-5 דקות על אש גבוהה). מוסיפים גם אותו למרק.
מוסיפים תבלינים חוץ ממיץ הלימון, ומבשלים כשעה.
טוחנים בבלנדר מוט, מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים עוד 5 דקות.
טועמים ומתקנים תיבול