מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> התבשיל של סבתא שולה

התבשיל של סבתא שולה

התבשיל של סבתא שולה

תיאור המתכון

ניתחי עוף ותפוחי אדמה ברוטב סמיך ומיוחד..שנאכל עם הרבה לחם לבן וטרי.

מרכיבים

אופן ההכנה

בסיר מניחים את המרכיבים המגורדים עם מעט שמן ונותנים לו מס דקות על האש, מניחים את הכרעיים ועלהם את תפוחי האדמה מתבלים פלפל ומלח מוסיפים מים רתוחים מעל התבשיל ונותנים לו להתבשל כשעה וחצי, כשהתבשיל מראה סימני בישול רכים לוקחים 3 כפות מרק פטריות פותחים אותו בכוס עם מעט מים ושופכים על התבשיל עד רתיחה וסמיכות התבשיל.

הערות

את האוכל החם מגישים עם לחם לבן טרי בכדאי לטבול בתוך הרוטב ותפוחי האדמה הרכים בפה.התבשיל הזה מגיע מאמי שלצערי עברה שוואה ושם בעצם תפוחי אדמה היה המרכיב העיקרי כמזון ורוטב שכמובן נעשה עם מעט קמח לסמיכות..אבל יש לו היסטוריה מיוחדת.