מתכון לפסח: ריזוטו של מצות ושומר
- מתאים ל: 10 מנות מנות
- זמן הכנה: כשעה- שעה וחצי
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכון פסח של יניב גור אריה ''מבשלים חוויה''
מרכיבים
- 5 ראשי שומר חצויים
- 1/4 כוס יין לבן
- 2 בצלים גדולים, קצוצים דק
- 3 כוסות מרק עוף צח או מים
- חצי כפית כורכום
- 5 מצות
- מעט שמן זית
- מעט סוכר, מלח ופלפל
- להגשה: פטרוזיליה מסולסלת.
אופן ההכנה
מכניסים את ראשי השומר לשקית צלייה (''קוקי'') מתבלים במלח, פלפל, מעט סוכר, שמן זית ויין לבן וצולים בחום של 200 מעלות, כ- 45 דקות, עד שהשומר רך מאוד, מצננים ופורסים דק.
מטגנים את הבצל בשמן הזית עד הזהבה, מוסיפים את המרק הצח ומתבלים במלח, פלפל וכורכום, מביאים לרתיחה, מפוררים את המצות אל תוך המרק שבסיר ומבשלים כמה דקות עד שהמצות סופגות את הנוזלים שבסיר, (לא לבשל יותר מדי כדי לא לקבל דייסה), מערבבים פנימה את השומר.
להגשה: מפזרים מעל פטרוזיליה מסולסלת.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר