מרק עדשים עם אטריות
- מתאים ל: 7-6 מנות
- זמן הכנה: שעה בערך
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
לימים הקרים לחמם את הלב וליהנות
מרכיבים
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
- כוס לשתי כוסות עדשים חומות (רצוי למיין את העדשים לפני)
- 2 חופנים של אטריות צורות גדולות
- כף כורכום
- מלח פלפל
- אבקת מרק עוף
אופן ההכנה
אופן הכנה:
1. בסיר קטן נותנים רתיחה של 10 דקות עד רבע שעה לעדשים שוטפים ומסננים.
2. במקביל מטגנים קלות בצל עד לריכוך ולהזהבה, מוסיפים את העדשים
את הכורכום מלח פלפל ואבקת מרק עוף.
3. מוסיפים מים עד לגובה הסיר נותנים רתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעה
עד ריכוך העדשים לטעום ולתקן.
4. 10 דקות לפני סגירת המרק להוסיף את האטריות עד לריכוך קל.
הערות
לאכול וליהנות בימים הקרים.
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר