מרק אפונה חורפי
- מתאים ל: 7-6 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
לימים הקרים בחוץ ולבית החמים שלנו כיף לשבת ולאכול מרק טעים וחם שיחמם את גופנו וליבנו.
המתכון שלמדתי להכין מחברה לעבודה.
מרכיבים
- מרק אפונה:
- החומרים:
- 1 בצל קצוץ
- ראש סלרי אחד גדול מגורד
- 1 גזר מגורד
- 2 שיני שום
- 1/2 קילו אפונה יבשה שמשרים כמה שעות לפני (אפשר אפונה קפוא בלי להשרות)
- כפית כמון
- מלח ופלפל לפי העין
- 2 כפות אבקת מרק עוף
- אפשרי לא חובה קבנוס חתוך לפרוסות דקות
אופן ההכנה
אופן הכנה:
1. מטגנים בצל קלות ומוסיפים את הסלרי הגזר והשום ומטגנים קלות עד לריכוך.
2. מוסיפים את האפונה הכמון פלפל שחור ומלח ואבקת מרק עוף מערבבים
3. מוסיפים מים נותנים רתיחה וטועמים ומתקנים את התיבול.
4. מבשלים כשעה וחצי עד לריכוך האפונה.
5. אפשרות להוסיף לצלחת בהגשה קבנוס חתוך או להוסיף לקראת הסוף את החתיכות קבנוס לא חובה.
6. טוחנים את המרק למרק סמיך ואחיד ומגישים.
הערות
אפשרי ללא טחינה של המרק אני מעדיפה ללא טחינה.