מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני מרקים > מרק אפונה חורפי

מרק אפונה חורפי

מרק אפונה חורפי

תיאור המתכון

לימים הקרים בחוץ ולבית החמים שלנו כיף לשבת ולאכול מרק טעים וחם שיחמם את גופנו וליבנו.
המתכון שלמדתי להכין מחברה לעבודה.

מרכיבים

אופן ההכנה

אופן הכנה:

1. מטגנים בצל קלות ומוסיפים את הסלרי הגזר והשום ומטגנים קלות עד לריכוך.

2. מוסיפים את האפונה הכמון פלפל שחור ומלח ואבקת מרק עוף מערבבים

3. מוסיפים מים נותנים רתיחה וטועמים ומתקנים את התיבול.

4. מבשלים כשעה וחצי עד לריכוך האפונה.

5. אפשרות להוסיף לצלחת בהגשה קבנוס חתוך או להוסיף לקראת הסוף את החתיכות קבנוס לא חובה.

6. טוחנים את המרק למרק סמיך ואחיד ומגישים.

הערות

אפשרי ללא טחינה של המרק אני מעדיפה ללא טחינה.