ביף בורגיניון
- מתאים ל: כ 6 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי ל שעתיים
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
קלאסיקה צרפתית, מעדן חורפי וטעים
מרכיבים
- קילו בשר מסוג ויסבראטן(ראש ירכה)
- 1 מוח עצם
- 10 בצלי שאלוט
- 8 תפו"א קטנטנים
- 2 ראשי שום
- בעונה כ 4 תפו"א סגול
- כ8 חתיכות ארטישוק ירושלמי
- 2 גזרים חתוכים לקוביות גדולות
- 3 ראשי סלרי
- חבילת פטריות
- צרור עלי טימין
- כ 10 עלי דפנה
- פלפל שחור גרוס
- בקבוק יין אדום מובחר
- כוס צלי בקר ( במידה ואין ניתן להשתמש ב כ 5 קוביות של קנור בטעם צלי)
- וכ 2 כפות מרק עוף
- שמן זית
אופן ההכנה
מחממים בסיר שמן זית, מוסיפיםים את קוביות הבשר וסוגרים את הבשר, מוציאים לקערה נפרדת. מוסיפים לסיר את הבצלים ומטגנים קלות. מוסיפים את שאר הירקות למעט הפטריות,נותנים טיגון קל ומוסיפים את בקבוק היין, צלי הבקר, פלפל שחור מרק עוף, להביא לרתיחה ולהוסיף את הבקר והעצם, לבשל כ 10 דקות. להוסיף פטריות ועלי טימין ולהכניס לתנור שחומם מראש 220 מעלות כ 50-60 דקות.
הערות
הרייח בבית מטריף והטעם מ ד ה י ם!