סלט חם-קר
עינת ואור בורוכוב
04/11/2010
- מתאים ל: משתנה מנות
- זמן הכנה: 10-15 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
סלט טעים טעים שחציו מוקפץ, וחלקו רענן וטרי.
ליד גבינות או ליד בשר או פשוט כארוחה טעימה, מזינה, ודלת קלוריות בפני עצמה.
מרכיבים
- בצל חתוך לרצועות
- פלפל אדום חתוך לרצועות
- פטריות טריות חתוכות לפרוסות
- עגבניות חתוכות לקוביות
- מלפפונים חתוכים לקוביות
- גזר חתוך לרצועות דקיקות (ג'וליאן)
- חסה רעננה וקרועה לחתיכות בגודל בינוני-גדול.
- רוטב סויה
- מעט שמן (עדיף בתרסיס)
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
בקערה לערבב את החסה, העגבניות, המלפפון והגזר.
לחמם מחבת משומנת קלות (למקפידים על הגזרה - ראו הערות) ולהוסיף את הבצל תוך ערבוב מדי פעם עד שנהיה שקוף (לזירוז התהליך מומלץ לכסות המחבת בין הערבובים).
לבצל השקוף להוסיף את הפטריות והפלפלים ולהמשיך בערבוב-טיגון עד שמתרכך ומתקרמל.
להוסיף לירקות המוקפצים רוטב סויה, מלח ופלפל לפי הטעם.
לשפוך את הירקות המקורמלים החמים על הירקות הטריים ולערבב.
בתיאבון.
הערות
**לגיוון ניתן להוסיף קוביות גבינת חלומי מטוגנות קלות.
**ניתן להקפיץ 1/2 מכמות רצועות הגזר והפטריות ואת הכמות שנותרה להוסיף טרי.
**למקפידים על הגזרה - ניתן להקפיץ את הירקות במחבת על בסיס מעט מים רותחים - ולהוסיף כל פעם עוד מעט מים אם המחבת מתייבשת מדי. מתקבל אפקט זהה של ירקות מקורמלים ללא הקלוריות.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- דיאטטי
- צמחוני
- כשר