עוגה חגיגית של תפוחים ושקדים
- מתאים ל: 8 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מאת "השף הלבן"
מרכיבים
- 300 גרם בצק פריך למאפים מתוקים "מעדנות"
- שכבת תפוחים-
- 5 תפוחים מזן גראנד סמית קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 5 כפות סוכר חום
- 1 כפית קינמון
- 50 גרם חמאת תנובה (אפשר לוותר אם מעוניינים בקינוח פרווה)
- 1/2 כף קורנפלור
- שכבת שקדים-
- 50 גרם שקדים מולבנים פרוסים
- 1/2 כף סוכר
- חלבון מ-1/2 ביצה
אופן ההכנה
1. לאפות את הבצק הפריך על מגש אפייה, בטמפרטורה של 160 מעלות כ-15 דקות עד הזהבה קלה. כשיוצא מהתנור, לחרוץ את הבצק עם 8 רינגים (כל רינג בקוטר 5 ס"מ). להעביר את הבצק עם הרינג למגש אחר.
2. להכנת מלית התפוחים - לבשל את התפוחים עם הסוכר והקינמון על אש בינונית כ-15 דקות תוך כדי ערבוב. כאשר התפוחים רכים ומקבלים גוון זהוב, להוסיף את החמאה ולהמשיך לערבב עד שהרוטב מסמיך מעט. להוריד מהאש ולהוסיף את הקורנפלור. לחלק את התפוחים בין 8 הרינגים ולדחוס בעזרת כפית.
3. להכנת שכבת השקדים: לערבב את השקדים עם הסוכר והחלבון. להניח שכבה דקה של שקדים מעל התפוחים, ככפית מן התערובת ולהדק היטב.
4. לאפות כ-20 דקות על חום של 180 מעלות עד שהשקדים מקבלים צבע זהוב.
5. כשהרינג עדיין חם, להעביר סכין בזהירות מסביב ולהוריד את הרינג.
6. מומלץ להגיש עם קצפת או גלידת ווניל
• במקום להכין יחידות אישיות ניתן להכין בתבנית אחת גדולה
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר