חנוכה 2010: סופגניה במלית קרם ערמונים ושוקולד לבן
- מתאים ל: 12 סופגניות מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות מאיר רוזנברג, שף מלון רימונים גלי כנרת
מרכיבים
- 500 גרם קמח
- 2 ביצים
- 100 גרם מרגרינה
- 25 גרם שמרים
- קורט מלח
- 1/2 כוס סוכר
- 1/4 כוס שמן
- 2 כוסות מים פושרים
- שמן לטיגון
- חומרים לקרם ערמונים:
- 0.5 ק"ג ערמונים
- 1 ליטר שמנת
- 200 גרם שוקולד לבן
- 3 כפות אבקת נוגט
- 2 כפות סוכר חום
אופן ההכנה
אופן הכנה של הסופגניה:
1. מערבבים את השמרים עם 1/4 כוס מים וכף קמח ומשרים כ5 דקות.
2. מקציפים את הביצים והסוכר.
3. ממיסים את המרגרינה.
4. מערבבים את כל חומרי הסופגניה ולשים עד לקבלת בצק אחיד ונותנים לבצק לנוח כ -30 דקות.
5. יוצרים 12 עיגולים מהבצק, ונותנים לבצק לנוח עוד כ-30 דקות.
6. מחממים את השמן ומטגנים את הסופגניה מכל צד עד לקבלת צבע זהוב.
אופן הכנה קרם הערמונים:
1. חורצים את הערמונים ואופים בתנור בחום 200 מעלות 15 דקות, לאחר מקלפים את הערמונים.
2. מערבבים את הערמונים עם השמנת, אבקת הנוגט והסוכר ומרתחים בחום נמוך שתי דקות.
3. לאחר שמורדים מהאש, מוסיפים את השוקולד הלבן ומערבבים עד שהשוקולד נמס.
4. מעבירים את הקרם למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מחית קרמית ואחידה.
5. מקררים את הקרם ומזלפים לתוך הסופגניה.