ירקות ירוקים של אביב עם עגבניות קלויות ושמן זית
- מתאים ל: 12 מנות מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לירקות ירוקים של אביב עם עגבניות קלויות ושמן זית ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- חומרים (10 מנות):
- 1 ק''ג פול ירוק, קלוף פעמיים (גם מהקליפה הדקה)
- 1/2 ק''ג שעועית ירוקה , קטומת קצוות
- 1/2 ק''ג ברוקולי, מופרד לפרחים
- 2 ראשי שום ירוק מפורקים לשיניים
- 10 גבעולי בצל ירוק, רק החלק הלבן
- 20 גבעולי אספרגוס, רק החצי העליון
- 10 עגבניות תמר, קלופות, חצויות ונקיות מגרעינים
- 1/2 כוס שמן זית
- מלח ים, פלפל גרוס
אופן ההכנה
מתבלים את העגבניות במלח, פלפל ומעט שמן זית וקולים בתנור חם מאוד (220 מעלות) 10 דקות.
במי מלח רותחים חולטים את הפול והשום 3 דקות, מוסיפים שעועית וברוקולי ומבשלים עוד 2 דקות, מוסיפים אספרגוס ובצל ירוק ומבשלים עוד 3 דקות.
מחממים יחד את שמן הזית וגרעיני העגבניות כ- 2 דקות – לא להביא לרתיחה!
מערבבים את הירקות הירוקים , השמן המתובל והעגבניות הצלויות ומגישים מיד.
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר