סופגניות אפויות

סופגניות אפויות

תיאור המתכון

באדיבות יונתן מצליח, שף קונדיטור.
מתכון של בצק שמרים עשיר בנוזלים ונוח לעבודה. התוצאה המתקבלת היא טעם של סופגניות עם חסכון גדול בקלוריות ובשומן.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. שמים בקערת מיקסר עם זרוע גיטרה את המים והשמרים ומערבבים במטרפה.
2. מוסיפים את הקמח, הסוכר, המלח, הביצים, החלמונים, השמן, גרידת התפוז, הוניל והרום.
3. מעבדים במהירות נמוכה כ-2 דקות לאיחוד החומרים, מגבירים את מהירות המיקסר ומעבדים למשך 7 דקות נוספות. הבצק בסוף העיבוד ייכרך סביב הזרוע.
4. מעבירים לקערה ומשמנים את הבצק. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים להכפלת הנפח.
5. מחלקים את הבצק ליחידות במשקל 60-80 גרם ומניחים בתבנית עם נייר אפייה ברווחים של 5 ס"מ. [יש לעבוד עם ידיים משומנות]
מניחים להכפלת הנפח. בגלל שהבצק נוזלי רצוי ומומלץ להניח את היחידות בתבניות אישיות משומנות כדי לתת לצורה הסופית את המראה העגול.
6. מחממים תנור לחום 220 מעלות אופים למשך 10-15 דקות לקבלת צבע חום, מקררים.
7. לפני ההגשה מקשטים באבקת סוכר ומזליפים ריבה רצויה .