טארט מהיר של בננות וקרם שקדים
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מאת צ'רלי פדידה- שף מלון שרתון תל אביב ומסעדת "אוליב ליף"
באדיבות סוגת
מרכיבים
- 4 בננות בשלות חתוכות לטבעות של 2 ס"מ
- עלה של בצק עלים בגודל 30 ס"מ על 30 ס"מ
- 2 כפות אבקת סוכר
- לקרם שקדים:
- 100 גרם שקדים טחונים דק
- 50 גרם סוכר דק של "סוגת"
- 2 חלבונים
- 1 כפית גרידת לימון
אופן ההכנה
מניחים את בצק העלים על גבי נייר אפייה וחותכים ל 4 חתיכות זהות בגודלן. ניתן לקרוץ בעזרת קערה צורת עיגול לטארט.
דוקרים את הבצק בעזרת מזלג בכדי למנוע את תפיחתו בזמן האפייה.
מכינים את קרם השקדים:
מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. מכניסים לשק זילוף ומזלפים את הקרם על גבי תחתיות הטארט עד לעובי של חצי סנטימטר.
מסדרים יפה את הבננות על גבי קרם השקדים ומפזרים את אבקת הסוכר מלמעלה. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 220 מעלות למשך 10 דקות עד שהבצק מזהיב והבננות מתקרמלות.
מומלץ להגיש עם גלידה או סורבה בטעם אהוב.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|