עלי סלק ירוקים ברוטב סויה
- מתאים ל: 5 מנות
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מאת: ליאורה אקוקה גולדברג
תזונה טבעית ומאוזנת, ייעוץ אישי ומנחה סדנאות לארגונים וקבוצות
מרכיבים
- 2 חבילות עלי סלק
- שורש ג'ינג'ר- 3 ס"מ
- 2-3 שיני שום
- 1 כף סןיה
- 1 כפית שמן שומשום
- 1 בצל לבן קצוץ
- 2 גבעולי כרישה
- כף מלאה של גבישי שורש קוזו (להשיג בחנות הטבע- השורש מעבה רטבים ובעל טעם ומרקם חמאתי הוא גם משמש כתרופת פלא למערכת העיכול)
אופן ההכנה
לשטוף היטב את עלי הסלק ולהפריד גבעולים מהעלים -לחתוך לרצועות דקות.
לחמם במחבת 1 כפית שמן שומשום ולהוסיף ג'ינג'ר ושום, לערבב כדקה.
להוסיף את הכרישה ולערבב
להוסיף את גבעולי עלי הסלק ולהמשיך לערבב.
בקערה נפרדת לערבב את הסויה עם חצי כוס מים וכף קוזו עד שהקוזו נמס ולהוסיף למחבת ביחד עם העלים הירוקים.
לערבב ולהמשיך לחמם על אש קטנה עד שהעלים רכים אבל צבעם עדיין ירוק בהיר (2-3 דקות)
להוריד מהאש ומייד להגיש על מצע אורז מלא