גלילת חזה עוף במילוי דוקסל פטריות ברוטב שזיפיםוטימין
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 90 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לגלילת חזה עוף במילוי דוקסל פטריות ברוטב שזיפיםוטימין ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- חומרים לגלילת חזה עוף:
- 200 גרם חזה עוף
- חומרים לרוטב שזיפים:
- 200 מ"ל ציר בקר
- 2 שזיפים מגולענים
- חומרים לדוקסל פטריות:
- 3 פטריות פורטבלו גדולות קצוצות
- 3 פטריות שמפניון גדולות קצוצות
- 20 גרם מחמאה
- ½ בצל קצוץ
- קמצוץ שום כתוש
- קמצוץ תימין
- 2 כפות יין לבן
- קורט מלח ופלפל
אופן ההכנה
הכנת דוקסל הפטריות:
מחממים את המחבת וממיסים את המחמאה. משחימים את הבצל ומוסיפים את השום ולאחריו את הפטריות. מאדים את הפטריות עד לצמצום של כמעט כל הנוזלים, ואז מוסיפים את הטימין, יין, מלח ופלפל. ממשיכים לצמצם את הרוטב - עד לאידוי כל הנוזלים.
הכנת רוטב השזיפים:
מבשלים את השזיפים עד לריכוך מלא של הפרי וטוחנים. מניחים בצד.
הכנת גלילת העוף והמנה: מפשירים את נתחי העוף, פותחים אותם על משטח העבודה לפרפר ומשטחים. ממלאים את העוף במילוי הפטריות בחצי התחתון של הנתח. מקפלים את שני צדי חזה העוף ומגלגלים פנימה. מצפים את הגלילה בקמח ומנערים. לאחר מכן טובלים את הנתח בביצה טרופה ומצפים אותו בפירורי הפנקו. עכשיו נטגן את הגלילה עד כדי השחמה, ונעביר לתנור שחומם מראש ל-° 200 לאפייה של 10 דקות. עכשיו נמזוג מעל את רוטב השזיפים ונגיש חם לשולחן.
המתכון באדיבות
|
מסעדת סיימון
השחם 36, פתח תקווה
הצג טלפון
03-7448888
|