ממולאים בעלי רקפת
- מתאים ל: 50 עלים ממולאים מנות
- זמן הכנה: שעתיים
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון מקורי לעלי רקפת ממולאים אורז, ניתן למלא גם בבשר. באדיבות וואן וונדי, מנהל משתלת וונדי.
מרכיבים
- ¾ כוס אורז
- ½ כוס שמן זית
- מיץ משני לימונים גדולים
- 1 בצל גדול קצוץ
- ½ ראש שום כתוש
- מלח, כמון, פלפל שחור
- (אפשר להוסיף בשר בקר טחון או כבש, אז להוריד מעט מהאורז).
אופן ההכנה
1. טגנו את הבצל עם השום במעט שמן, הוסיפו את האורז, הבשר אם יש והתבלינים.
2. פיתחו עלה ושטחו אותו, קרוב לפטוטרת שימו מעט מן המילוי, קפלו משני הצדדים וגלגלו.
3. סדרו את העלים המגולגלים בתוך סיר במעגלים, מעל שימו כמון, מלח,את שמן הזית, הלימון וכוס וחצי של מים.
4. הרתיחו ובשלו על אש קטנה שעה ורבע.(אם מלאתם עם בשר הוסיפו מעט זמן לבישול).
הערות
להגיש חם או קר.