מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> המקלובה של הסולטאן

המקלובה של הסולטאן

המקלובה של הסולטאן

תיאור המתכון

פירוש השם 'מקלובה' הוא משהו מהופך, שהופכים אותו.
התבשיל הזה, מן המטבח הערבי, נראה נהדר כשהופכים את הסיר על מגש אסטתי ויפה להגשה, ורואים את השכבות הנימוחות, העסיסיות ומעוררות התיאבון שנוצרות ממרכיביו השונים. יש המכינים את המקלובה עם בשר כבש או בשר בקר. כאן בחרו ב"אל סולטאן" לספק מתכון פחות שמן שלא נופל בטעמו, על טהרת הפרגיות.
המתכון דורש השקעה, ולוקח זמן (הבדואים, כמיטב המסורת, לא נוהגים למהר), אבל המחמאות ובליל הטעמים בהחלט שווים את ההשקעה.

מרכיבים

אופן ההכנה

מטגנים טיגון קל את הגזר, החציל, הבצל והכרובית. אחרי הטיגון מכניסים למים רותחים את הגזר. מטגנים את הפרגיות, ומוסיפים את הפרגית המטוגנת לגזר שבמים. לאחר חמש דקות רתיחה מוסיפים את הבצל. לאחר 5 דקות נוספות מוסיפים את האורז, מנמיכים את האש ומבשלים כעשרים דקות. מוסיפים את הכרובית ולאחר מכן את החציל, ל-15 דקות נוספות.
מכבים את האש ומכסים הרמטית. ממתינים 10 דקות ופותחים את הסיר.( סה"כ זמן ההכנה כשעה). מחלקים לסועדים שכבר משתגעים מהניחוחות, וטורפים. בתיאבון !

המתכון באדיבות
מסעדת אל סולטן כביש ראשי, זרזיר הצג טלפון