מרק ירקות עשיר טעמים
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות שף שאול ברדה.
מרכיבים
- 1 בקבוק מים מינראליים או 1 1/2 ליטר ציר עוף
- 3 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות
- 2 גמבות חתוכות לקוביות
- 1 בטטה חתוכה לקוביות
- 1 תפו"א גדול חתוך לקוביות
- 1 גזר חתוך לפרוסות עגולות
- 1 קישוא חתוך לפרוסות עגולות
- 4 שיני שום קצוצות
- 1 עגבנייה שלמה
- 4 גבעולי כרפס
- 4 גבעולי טימין
- 6 גבעולי פטרוזיליה
- 6 גבעולי נענע
- 5 כפות שמן זית לטיגון
- 2 כפיות מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
1. כל מרק ירקות טוב מתחילים בהשחמה של בצל למשך 15 דקות לפחות לפני כל ירק אחר.
2. משסיימנו עם הבצל יש להוסיף את הירקות לשלב הטיגון וזאת עפ"י מידת הקושי שלהם, ירקות שורש יטוגנו מעט יותר (פלפלים, גזר, תפו"א, בטטה וכו') ואח"כ יש להוסיף את שאר הירקות גם כן לטיגון (קישוא, עגבניות, שום ועשבי תיבול).משך כל הטיגון אמור להימשך כ-15 דקות וזה עפ"י כמות וקצב הוספת הירקות.
3. יש להוסיף זר קשור של עשבי תיבול, כרפס, פטרוזיליה, טימין ונענע (או כל שילוב אחר). בתום הבישול יש לשלוף את הזר הקשור מהמרק בקלות.
4. את ההמלחה העיקרית יש לבצע לקראת תום הבישול כיוון שירקות משחררים מליחות בהדרגה במהלך הבישול.
5. להסמכת המרק אפשר להוסיף שתי כפות קמח שמוססנו מראש בכוס מים חמים.