מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > תוספות > מתכוני קציצות > סילקא, קציצות תרד ומנגולד

סילקא, קציצות תרד ומנגולד

סילקא, קציצות תרד ומנגולד

תיאור המתכון

הסילקא (תרד, עלי מנגולד או שורש סלק), הוא האחרון מבין מזונות פרי האדמה (דלעת, לוביה, כרישה וסלק) עליהם מברכים בסעודת ראש השנה.
על פי צליל שמו, ה"סילקא" מסמל את הבקשה לכך ש"יסתלקו" חטאינו ונידון רק לכף זכות.
עליו נוהגים לברך "יהי רצון מלפניך ה' אלוקינו ואלוקי אבותינו שיסתלקו עוונותינו"

מרכיבים

אופן ההכנה

חולטים את עלי התרד והמנגולד למשך 5 דקות, מוציאים מן המים הרותחים וסוחטים היטב.
כשהעלים מצטננים קוצצים דק, מוסיפים את יתר המצרכים ומערבבים לתערובת אחידה.
יוצרים קציצות קטנות ומטגנים משני הצדדים בטיגון חצי עמוק.

המתכון באדיבות
קייטרינג קייטרינג גוונים תבור 9, רמת השרון הצג טלפון