סילקא, קציצות תרד ומנגולד
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
הסילקא (תרד, עלי מנגולד או שורש סלק), הוא האחרון מבין מזונות פרי האדמה (דלעת, לוביה, כרישה וסלק) עליהם מברכים בסעודת ראש השנה.
על פי צליל שמו, ה"סילקא" מסמל את הבקשה לכך ש"יסתלקו" חטאינו ונידון רק לכף זכות.
עליו נוהגים לברך "יהי רצון מלפניך ה' אלוקינו ואלוקי אבותינו שיסתלקו עוונותינו"
מרכיבים
- מצרכים ל- 30 קציצות:
- 2 חבילות עלי תרד שטופים
- 2 חבילות עלי מנגולד שטופים
- 1 בצל קצוץ
- חצי צרור פטרוזיליה
- 500 גרם חזה עוף טחון
- חצי כוס פרורי לחם
- 2 ביצים
- מלח פלפל
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
חולטים את עלי התרד והמנגולד למשך 5 דקות, מוציאים מן המים הרותחים וסוחטים היטב.
כשהעלים מצטננים קוצצים דק, מוסיפים את יתר המצרכים ומערבבים לתערובת אחידה.
יוצרים קציצות קטנות ומטגנים משני הצדדים בטיגון חצי עמוק.