עוגת תפוחים ודבש
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
עוגת התפוחים והדבש של מסעדת רשלה היא עוגה טעימה ואיכותית, לא קשה להכנה ומתאימה לכל מאורע.
מרכיבים
- 4-5 תפוחים מסוג גרנד
- 2.5 כוסות קמח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
- 1/2 כפית קינמון
- 1.5 כוסות שמן צמחי
- 1 כוס סוכר
- 1/4 כוס דבש
- 2 כפיות תמצית וניל
- 3 כפות חלב או מיץ תפוזים
- 3 ביצים טרופות
- 1 כוס צימוקים
- 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
אופן ההכנה
מחממים את התנור ל 180 מעלות.
קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ.
מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפיה, אבקת הסודה, המלח והתבלינים.
מכניסים למערבל את השמן, הסוכר, הווניל והחלב ומקציפים היטב.
מוסיפים את הביצים ומקציפים שוב.
מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח ומקציפים במהירות נמוכה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את התפוחים, הצימוקים והאגוזים.
יוצקים לתבנית בקוטר 26 ס"מ ומחליקים.
אופים כשעה, עד שקיסם עץ הננעץ במרכז יוצא נקי.
מצננים שעה על רשת, הופכים וממשיכים לצנן.
המתכון באדיבות
|
בית קפה רשלה
החבצלת 5, ירושלים
הצג טלפון
053-8094302
|
תגובות
-
עוגות עם גלידה
יערה
(05/09/2010 13:16:00)
אני לא יודעת אם המשפחה תוכל לראות עוד עוגת דבש עם כל הכבוד
דווקא נראה לי שאלך עם קינוח של גלידה
ראיתי בסרטון שחזרו הטעמים של קרמיסימו שממש אהבנו מוס שוקולד במיוחד ואפשר להכניס לקינוח
http://www.youtube.com/watch?v=s_A1MfDMrM4