סלט דבש ותאנים
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
סלט תאנים רכות ונקטרינות עסיסיות בתיבול דבש, קינמון ורום. ניתן להגיש כקינוח ייחודי בארוחת ערב ראש השנה
מרכיבים
- 8 תאנים
- 3 נקטרינות
- כף דבש
- מיץ מלימון 1
- קורטוב קינמון
- 40 מ"ל רום
אופן ההכנה
אחרי ששוטפים ומייבשים את התאנים יש לחתוך אותם לפלחים. לשטוף את הנקטרינות, לחתוך אותם לחצאים,
לגלען ולחתוך לפלחים דקים.
להניח את התאנים והנקטרינות בתוך קערת הגשה.
בכלי נפרד לערבב יחדיו את מיץ הלימון, הדבש, הקינמון והרום.
לשפוך את התערובת על גבי הפירות, לערבב היטב ולהשרות במרינאדה במשך 10 דקות לפני ההגשה.