חזה עוף ביין ריזלינג ופלפלים
- מתאים ל: 2 מנות
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
חזה עוף ביין ריזלינג ופלפלים – מתכון לראש השנה
באדיבות דורון יצחקי
מרכיבים
- 1 כף שמן
- 1 בצל קצוץ
- 1 כף ג'ינג'ר קצוץ
- 1 כף שום כתוש
- 500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
- 50 מ"ל יין פיוז'ן ריזלינג 2009
- 1 כפית מלח
- 1 כף פתיתי צ'ילי יבש
- חצי פלפל ירוק חתוך לרצועות ללא הגרעינים
- חצי פלפל אדום חתוך לרצועות ללא הגרעינים
- 1 פלפל צ'ילי ירוק ללא גרעינים, חתוך לפרוסות
- 1 כף רוטב אוייסטרס
- 1 כף רוטב סויה
- 2 גבעולי בצל ירוק חתוך לרצועות
אופן ההכנה
1.מחממים שמן, מוסיפים את הבצל, הג'ינג'ר והשום ומטגנים כ- 2 דקות
2.מוסיפים את קוביות חזה העוף, עד שמשנים צבעם לחום
3.מוסיפים את יין הריזלינג פיוז'ן 2009, המלח פתיתי הצ'ילי היבש; ומבשלים ביחד כ-3 דקות על אש גבוהה.
4.מוסיפים את הפלפלים (3 הסוגים) ומבשלים לעוד דקה.
5.מוסיפים רוטב אוייסטרס ורוטב סויה לעוד 2 דקות.
6.רגע לפני ההגשה מוסיפים רצועות בצל ירוק.